Login +31 (0)88 88 321 88 | Contact

Sectoren

Verschillende sectoren

Goed personeel is essentieel voor elk bedrijf. Daarom ontwikkelen wij psychometrische vragenlijsten, variërend van een enkele persoonlijkheid of intelligentietest tot een compleet HRM instrument. Onze online assessments zijn ideaal voor werving en selectie van nieuw talent, maar ondersteunen ook bij de ontwikkeling van uw huidige personeel en het verhogen van hun prestaties. Onze assessments en HRM oplossingen worden gebruikt in verschillende sectoren zoals: Zakelijke Dienstverlening, Overheid, Retail, IT en meer. Daarnaast zijn er assessments ontwikkeld speciaal voor onderstaande specifieke sectoren. Bekijk hier al onze online assessments.

 

Assessments voor in de Zorg

Een competentie beschrijft een combinatie van kennis, vaardigheden en gedrag die belangrijk is om met succes op een bepaald gebied resultaten te behalen. Met de vragenlijsten Big Fifty Persoonlijkheid CanMeds en 360 Feedback CanMeds wordt gebruikt gemaakt van de, speciaal voor de zorg ontwikkelde, CanMeds competenties. Op basis van scores op verschillende factoren kan voor iedere competentie worden aangegeven hoe gemakkelijk iemand met een bepaald persoonlijkheidsprofiel deze competentie kan laten zien of kan ontwikkelen. Tevens wordt het daadwerkelijke presteren op een specifieke rol gescoord.

Voor meer informatie voor zorgverleners in het algemeen (CanMEDS), klik hier

Voor meer informatie voor medisch specialisten (IFMS), klik hier

hrmforce sector zorg

 

Assessments voor in het Onderwijs

Competenties en de ontwikkeling van competenties van leerkrachten zijn erg belangrijk voor de kwaliteit van het onderwijs. Het ontwikkelen van competenties kan echter alleen als je weet waar je staat. Hrmforce Onderwijs heeft de online persoonlijkheidsvragenlijst doorvertaald naar een specifieke vragenlijst met rapportage op de 7 onderwijscompetenties. Het assessment geeft en duidelijk beeld van de sterke competenties en ontwikkelcompetenties, individueel en van het team, draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs van je school: minder mismatches tussen persoon en functie, grotere tevredenheid van je leerkrachten en team en een grotere motivatie om zich verder te ontwikkelen. Gemotiveerde en tevreden docenten hebben een positieve invloed op motivatie en prestatie van leerlingen!

Meer informatie

hrmforce sector onderwijs 2