De Big 50 persoonlijkheidstest 

Test uw kandidaten online en voorkom mismatches bij het aannemen van nieuw personeel

Offerte aanvragen:

Mogen we naar aanleiding van deze offerte aanvraag contact met je op te nemen om de mogelijkheden te bespreken?

Een mismatch is een dure aangelegenheid!

Het gebeurt helaas te vaak dat er iemand wordt aangenomen voor een functie waarvan achteraf blijkt dat het toch niet de juiste persoon voor deze functie is. Een kostbare fout. 

De verkeerde kandidaat aannemen is niet alleen vervelend voor de persoon zelf, maar kan ook behoorlijke (financiële) gevolgen hebben voor uw bedrijf. Gemiddeld kost het vullen van een vacature een bedrijf namelijk zo'n 50% van het jaarsalaris voor de functie, wat neer komt op €18.500 (Hays/CBS). Als vervolgens blijkt dat de verkeerde persoon is aangenomen, is dat dus eigenlijk weggegooid geld. Het verlagen van het afbreukrisico van kandidaten is dus ook financieel van belang voor uw bedrijf.

De Big 50 persoonlijkheidstest

Uit onderzoek is gebleken dat motivatie, intelligentie en persoonlijkheid een veel belangrijkere rol spelen bij de slagingskans van kandidaten dan kennis, kunde en vaardigheden. Als het talent aantoonbaar aanwezig en ontwikkelbaar is, dan is de slagingskans des te groter. 

De Big 50 is een professionele persoonlijkheidstest gebaseerd op de Big Five persoonlijkheidstheorie. De test is gemakkelijk online af te nemen via uw eigen hrmforce portaal. Het implementeren van de Big 50 binnen uw selectieproces zorgt voor een professionele benadering van kandidaten, meer diepgang en geeft inzicht in de persoonlijkheid en talenten van sollicitanten en medewerkers. 

Uniformeer selectieprocessen binnen uw organisatie en vind de kandidaten, die zijn afgestemd op uw behoefte en wensen voor de functie. Het gebruik van de Big 50 Persoonlijkheidstest voorkomt mismatches en kan het afbreukrisico tot wel 80% verlagen.

Afnametijd: +/- 20 minuten Vorm: 150 vragen, vertaald naar 25 factoren met doorvertaling naar (een selectie uit) 50 werkgerelateerde competenties Prijs: Na het invullen van het aanvraagformulier ontvangt u van ons een op maat gemaakte en geheel vrijblijvende offerte.

Mogelijkheden

De belangrijkste functionaliteiten op een rij:  

 • Test uw kandidaten online via uw eigen webbased hrmforce portaal
 • Stel uw ideaal selectieprofiel samen
 • Aanvullende selectievragen mogelijk
 • Maak gebruik van ‘best practice’ profielen ter ondersteuning van uw selectieproces
 • Persoonlijkheidsbeschrijving op basis van 25 factoren
 • De Persoonlijkheid wordt vertaald naar 50 werkgerelateerde competenties
 • Uitgebreide toelichting bij de competenties
 • Maatwerk competenties mogelijk
 • Resultaten direct matchen op functie(s)
 • Vergelijk de resultaten met benchmark data uit uw sector
 • Mogelijkheid om zelf de rapportages samen te stellen
OFFERTE AANVRAGEN

Gebaseerd op het Big Five persoonlijksmodel

Uit psychologisch onderzoek zijn vijf thema’s naar voren gekomen, de zogenaamde Big Five, waarmee iemands persoonlijkheid in de volle breedte kan worden beschreven. Het Big Five persoonlijkheidsmodel is de meest onderzochte en gebruikte persoonlijkheidstheorie.  

De Big Fifty Persoonlijkheidstest geeft de scores van de kandidaat aan, gebaseerd op de vijf belangrijkste persoonlijkheidsfactoren voor gedrag in werksituaties: 

 • Neuroticisme, 
 • Extraversie, 
 • Openheid, 
 • Aanpassen en 
 • Consciëntieusheid


In de rapportage van de Big Fifty Persoonlijkheidstest wordt het persoonlijkheidsprofiel vertaald naar competenties. Een competentie beschrijft een combinatie van kennis, vaardigheden en gedrag, dat belangrijk is om met succes op een bepaald gebied resultaten te behalen. Per competentie wordt een indicatie gegeven van de mate waarin de medewerker deze competentie kan ontwikkelen. Deze indicatie is gebaseerd op zijn persoonlijkheid.

Over hrmforce

Hrmforce ontwikkelt al meer dan 10 jaar psychometrische vragenlijsten, die worden gebruikt door kleine en grote bedrijven in binnen en buiteland. De vragenlijsten varieren van een enkele persoonlijkheid of intelligentietest tot een compleet instrument. Onze vragenlijsten zijn ideaal voor werving en selectie, maar ondersteunen ook bij de ontwikkeling van uw huidige personeel en het verhogen van hun prestaties.  

Hrmforce biedt naast het afnemen van online vragenlijsten via het online portaal nog veel meer functionaliteiten. De vragenlijsten zijn namelijk verwerkt in workflows voor (pre)selectie, ontwikkeling en beoordeling van uw sollicitanten en medewerkers.  

Met de HRM tools voor Recruitment, Development, Employability, TeamView en HR Analytics bent u in staat om zelfstandig uw talentmanagement te implementeren binnen uw organisatie.  

Kortom, met hrmforce heeft u de beschikking over meer dan 23 verschillende vragenlijsten en meerdere hrmtools in één online portaal.

Lees wat onze klanten zeggen.

Jaarlijks worden er meer dan 240.000 tests afgenomen via het hrmforce platform. Lees hoe onze klanten het gebruik van de hrmforce tests ervaren.

"Alle tests verkrijgbaar bij één partij, bespaart ons veel (licentie)kosten. Daarnaast veel expertise op testgebied die op prettige wijze wordt gedeeld"

-HR Consultant | HR Dienstverlener

"Doordat hrmforce lean & mean is en met behulp van moderne ICT werkt, wordt er snel, adequaat en goedkoop gewerkt"

-HR Manager | Vastgoedbedrijf

Onderstaande organisaties gingen u voor:

logo cordaan
logo siemens
logo detron groep
logo rabobank

Nog niet overtuigd? Vraag een gratis demo aan!

DEMO AANVRAGEN