fbpx

Assessen tijdens selectie met objectieve begeleiding.

Als assessoren bieden wij met onze expertise in gedragsonderzoeken de mogelijkheid om objectief geschiktheid te beoordelen tijdens de fases van het werving- en selectieproces.

Selectie van impactvolle functies is geen dagelijkse bezigheid

Een nieuw persoon binnen de organisatie inlijven voor impactvolle functies, zoals directie, managementteam of transitie, is voor een organisatie geen dagelijkse bezigheid. En waarom nog assessen als de kandidaat of kandidaten in de afrondende fase zitten? De kans bestaat dat al het voorwerk voor niks is geweest. Als assessoren bieden wij met onze expertise in gedragsonderzoeken de mogelijkheid om objectief geschiktheid te beoordelen tijdens de fases van het werving- en selectieproces.

Daarbij is het lastig om dit proces te plannen, organiseren en/of objectief te begeleiden. Er spelen immers veel belangen vanuit de organisatie, mogelijke toezichthouders en vanuit een bureau dat de werving en selectie uit handen neemt.  Alle partijen dienen deel te nemen aan dit proces vanuit onafhankelijkheid, ontspannenheid en op objectieve wijze.

Opstellen ideaal profiel

Idealiter wordt vooraf met alle stakeholders onderzocht wat nodig is om te komen tot een gezamenlijk gedragen profiel. Met in ogenschouw nemen van strategie, organisatie, team en cultuur worden in dit profiel resultaatgebieden, competenties, uitdagingen en eisen beschreven.

Begeleiding selectieproces

Er worden afspraken gemaakt over de procedure (advertentie, verwerking, preselectie, type assessment, gesprekken, commissie etc.) met daarin een heldere verwachting voor alle betrokkenen. De inzet van relevante vragenlijsten en simulaties wordt bepaald. Ook de manier van evaluatie wordt vooraf besproken. Hiermee garanderen we een objectieve, doelmatig en plezierige werving en selectieproces!

Afronding procedure

Na selectie worden referenties ingewonnen met mogelijk een background check. Hierover wordt altijd schriftelijk verslag uitgebracht. Alle kandidaten ontvangen een persoonlijke en inhoudelijke terugkoppeling. We ondersteunen de organisatie in onboarding en indien gewenst coaching om de succeskansen van de geselecteerde kandidaat te optimaliseren.

Organisaties die u voorgingen

hrmforce werkt

Het oordeel van onze tevreden klanten en de jaarlijks meer dan 100.000 afgenomen tests spreken voor zich. Vertrouw op onze jarenlange ervaring en het meest complete aanbod van assessments in Nederland.

Begeleiding Selectieproces aanvragen

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over deze hrmforce oplossing? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Een van onze adviseurs neemt dan vrijblijvend contact met u op.

Aanvraag oplossing