fbpx

Trainingen en Assessments

Faalangst overwinnen

Waarom
Ken je dat gevoel op je werk dat het starten van nieuwe taken niet iets vanzelfsprekends is. Je ervaart bijvoorbeeld spanning als je een opdracht moet uitvoeren waarin je je onvoldoende vaardig voelt. Of dat je een presentatie moet geven waar je al bij de gedachte knikkende knieën krijgt. Je bent niet de enige. Bij een groot percentage van de mensen die werkproblemen heeft is gebleken dat de angst voor falen hieraan ten grondslag ligt.

Doel
Deze training is bedoeld voor iedereen die faalangst (op het werk) wil overwinnen.

Training Faalangst overwinnen

Over de training

Vanuit training, coaching en psychotherapie hebben we de handen ineen geslagen en een programma ontwikkeld om de angst om te falen te overwinnen. Wij helpen je om je (faal)angst de baas te worden. We doen dit door je meer inzicht te laten krijgen in je gedachten, gevoelens en gedrag. Het programma bestaat uit:

  • Uitleg over faalangst; wie ben ik (sterke/zwakke kanten); oefenen met gedachten, gevoelen en gedrag + voorbereiding op toekomstige spannende situaties
  • Dit wordt verder toegelicht op instructie-avond: een avond vol informatie en broodjes met soep.
  • De training bestaat uit 8 sessies van 2 uur in de avond.

Benieuwd naar onze andere trainingen? Bekijk hier het trainingsaanbod.

Wat je leert tijdens de training

Veelal zien we dat mensen niet bewust zijn van de reden waarom ze een taak wel of niet oppakken. Vaak heeft dit te maken met de gedachte het niet goed te doen, wat kan leiden tot faalangst. Je besluit de taak maar niet op te pakken om dat angstige gevoel te vermijden. Hierdoor komen jouw mogelijkheden, krachten en kwaliteiten onvoldoende tot hun recht en belemmer je je eigen persoonlijke ontwikkeling

Na deze training kun je ervaren hoe meer helpende gedachten en het doorbreken van het vermijdingsgedrag je uiteindelijk minder angstig maakt. Hierdoor zul je met meer plezier en zelfvertrouwen je werk tegemoet treden.